07 december 2021

Op en neer meer niet.

 


Het was vandaag weer een dag die mee mag tellen als zonnig. Niet overdreven zonnig, maar tot de middag was hij er toch vrij geregeld en ruim na de middag begon hij toch weer behoorlijk te betrekken en kan de eerste regen weer worden verwacht. Voor het allemaal weer in die sombere toestand is veranderd heb ik eerst nog een rondje kunnen fietsen in heerlijk zonnig weer. Even op en neer naar de “Zuidoost”. Amper onderweg bedacht ik dat Tiny weleens niet thuis zou kunnen zijn, ze had een drukke week wist ik wel, maar hoe en wat dat zie ik wel. Inderdaad ik kom op een leeg “nest”. Geen nood meteen andersom en met een kleine omweg weer in noordelijke richting. Eerst maar eens richting Kwadijk enz. en dan naar Edam en de dijk langs het Markermeer.


Links zie ik net na de afslag de alpaca’s weer opkijken naar die vreemde passant. Met wat aanpassingen in de route kom ik uiteindelijk bij de dijk, ik hoor dat er aan de andere kant nogal wat drukte is dus zodra dat mogelijk is maar even bovenop kijken wat pas mogelijk was bij het “Meisje met de groene laarzen”.


Als je ene kant opkijkt is het beeld nog hetzelfde als een tijd geleden maar rechts gebeurt veel meer zo te zien zelfs een boot met zand voor de kant.

Aan het eind van het gehucht Schardam is de brug buitendijks uitstekend geschikt om als vissteiger dienst te doen met Hoorn op de achtergrond.

De enige spoorwegovergang die ik moet oversteken heeft mij waarschijnlijk zien aankomen en deed meteen de slagbomen naar beneden dus even in de remmen om veilig verder te kunnen.

Ietsje verder, in Lambertschaag, blijken deze paarden nergens van te schrikken ze blijven gewoon doorlopen zonder zich druk te maken om die gele gekko Quest.

De eerste bewolking begint zich toch alweer te presenteren aan de horizon.


Als ik dan in de polder ben is bij de Tussenweg de z.g. waterberging volgestort met grond en krijgt een andere bestemming en bij de Westermiddenmeerweg is het helemaal abnormaal met enorme machines worden er pijpen en kabels in de berm gestopt om ten dienste van Microsoft en Google alles door te laten gaan wat de giganten in de planning hebben. Voor vandaag was het goed voor 95 km genieten ondanks de ergernis van alle graaf grootheden onderweg.

Geen opmerkingen: