21 december 2021

Winters ritje, maar super mooi.

 

96 km

Wat was en is het vandaag toch een zeldzaam weertje, geen wind volop zon en een schappelijke temperatuur. Eerst twijfelde ik nog even, zal ik gaan, is het niet te koud voor die ouwe body, nou niks aan de hand hoor. Even op en neer naar Alkmaar om bij Gerard en Marjon een bakkie te doen, als ik een app stuur krijg ik bericht terug dat Marjon naar school is wat Kerstspullen verwerken en oppas op een aantal kinderen waarvan beide ouders werken, ja zo kan het dus ook.
Middenmeer met zon en vorst

De Smith's/ Lays fabriek in Broek op Langedijk

De eerste foto maak ik net buiten het dorp als de velden nog wit zijn van de vorst en er nevel hangt en dat bij een heldere volle zonneschijn. Door de kou is nu goed te zien waar veel “water” de lucht in wordt gestoomd zoals bij de “Smith’s” chips fabriek, tegenwoordig Lays. Bij Gerard is er koffie met koek en even bijkletsen.
Schapen richting Schermerhorn

Spruitjes oogsten

Als ik mijn weg weer vervolg kom ik weer een hele hoop mooie dingen tegen, heel veel schapen, een spruitjes (spruitkool)  oogst machine en een kerstdecoratie die gemakkelijk de aandacht weet te trekken.
Nooit eerder gezien

Hebridean schapen

Bij Schermerhorn knipper ik even met de ogen, zie ik dat goed schapen met 4 horens. Inderdaad het klopt helemaal, thuis op Google even opgezocht het zijn Hebrideane-Vsschapen, nooit gezien of van gehoord maar zowel de rammen als ooien kunnen 2-4 of zelfs 6 horens hebben.
De dijk langs het Markermeer

J.Pz Coen vlak bij de oliebollen

Gemaal Lely in de Wieringermeer

Nog even langs de dijk richting Hoorn waar “JPz Coen” de oliebollen vlak bij heeft. Via Hoogkarspel en Zwaagdijk naar de polder waar het gemaal Lely goed uitkomt met helder weer, veel zon en een blauwe lucht. Het was vandaag een rondje van 96 km zag ik op de dagteller, terwijl ik eerst alleen heen en terug naar Alkmaar zou gaan.

Geen opmerkingen: