15 december 2021

Tweede bezorg dag als "postbode"

 


Het is weer klaar, het tweede postbestellers rondje zit er op. Afgelopen maandag was de eerste “sessie”  gisteren was het weer me te slecht en vandaag was het prachtig bij de start en werd het later wat meer bewolkt. Als eerste naar Alkmaar om daar de eerste kaart te bezorgen bij Gerard en Marjon, er staat weinig of geen wind en het gaat voorspoedig. De eerste stop in bij Noord-Scharwoude, ik passeerde een paar dames die daar wandelden en toen hoorde ik dat mijn naam werd geroepen, remmen en één van de dames was mijn nicht Emmy van der Gracht die hier ook niet woont. “Ik kom jou ook overal tegen soms in Berkhout en nu hier, in Berkhout ben ik vanmiddag weer” even kletsen en weer verder naar Alkmaar.
Opletten

Voor Sint Pancras is het even opletten bij de rode lichten met beweegbaar obstakel. Bij Gerard is er meteen weer koffie en koek en praten we weer even bij over de nieuwe maatregelen m.b.t. de corona .
Omleiding bij Schermerhorn

Als ik weer verder ga met de postbezorging gaat de route richting Hoorn maar de volgende omleiding is bij Schermerhorn, niet erg maar wel weer even extra opletten.
Willem Vierbergen

Als ik de spoorwegovergang in Hoorn net heb gehad hoor ik weer iemand mijn naam roepen dus weer afremmen en in mijn spiegeltje zie ik de wielrenner omkeren en daar is ie dan Willem Vierbergen die tegenwoordig in Oosthuizen woont, voorheen was Zwaag zijn stekkie samen met zijn Joke. Het volgende adres is in Hoorn en vervolgens de laatste 5 of 6 in en om Zwaag en zo is mijn “missie” volbracht als postbode.
De molen bij Blokker

Sloten onderhoud bij de Langereis

George Kr
üg op de Langereis
                                                                                                                                                                    Ja dat dacht ik, maar ik zie er nog één voor Tom en Gerda in Obdam in mijn tas liggen. Even een       koerswijziging toepassen en op naar de Obdammerdijk waar ik meteen een paar krentenbollen schoor    want de tijd loopt door en als je dan ook nog je bidon thuis hebt gelaten is dit adres zeer welkom. Gerda had ook nog een oude bidon die ik mee kreeg en wel mocht houden, helaas, hij was lek en thuis heb ik de vuilnisbak er maar van laten genieten. Als laatste kom ik George Kr
üg ook weer een keer tegen op de Langereis dus de volgende stop staat vast , even kletsen en weer door. En dit alles was voor vandaag weer goed voor 101 km genieten. 

Geen opmerkingen: