02 december 2021

Pak de momenten

 


Op dagen zoals deze moet je de momenten pakken en gelukkig vond ik zo’n moment net na de middag. Het was droog en op de “Buienradar” en “Buienalarm” leek het voorlopig even droog te blijven dus niet afwachten meteen in de benen en gaan. Het was kort maar het heeft me wel weer voldoening gegeven, lekker even ontspannen met de neus in de wind en geen regen.

Het dorp uit over de brug richting Schagen om bij Kolhorn af te slaan richting Wieringerwaard en dan door naar Anna Paulowna voor je dan in Wieringerwaard komt passeer je een uiterst klein gehucht op een doodlopend stukje weg met een heel speciale naam,

Nieuwesluis een naam die voor “falende” dienstplichtigen vroeger een heel nare nasmaak had. Ik weet er één keer van dat dienstplichtig soldaat Wim Engelfriet voor de deur van de foerier stond om z’n spullen in te leveren, hij zou afzwaaien. Maar toen verscheen kapitein Sipma en die vertelde Wim dat hij nog een tijdje naar Nieuwesluis moest wegens slapen tijdens wachtdienst. Zoiets vergeet je nooit meer vooral als je hier langs fietst.

Iets verder kom je dan langs de watertoren van Wieringerwaard om na enkele honderden meters de bocht te nemen naar Anna Paulowna.


De lucht wordt er niet beter op en ik was op mijn manier een beetje aan het berekenen hoe ik de buien kon ontlopen en weer droog thuis zou kunnen komen. Dan wordt de route Korte Afsluitdijk en dan meteen richting De Haukes en Slootdorp om dan na 40 km weer thuis op het droge te staan en dat is helemaal goed gegaan.

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Beste Pe. Militaire Strafinrichting Nieuwersluis was in De provincie Utrecht ! Groeten Kees