30 december 2021

De laatste rit van 2021

 


De laatste rit van dit jaar zit er op, even het HEM-rondje gereden, geen spatje regen gehad en grotendeels droge wegen. In de polder ging het ook wel zolang je maar op de fietspaden reed maar de kleinere verbindingswegen, tenminste die waar ik over ging, waren allerbelabberdst vooral als de tractoren met aanhanger ook nog even door de berm gingen rijden, op een bepaald moment slipte ik van links naar rechts zoveel prut lag er op de weg.




Maar goed eerst naar het begin van de route en dat ging zoals gewoonlijk langs en door Hoorn om daar de dijk op te zoeken richting Schellinkhout waar liefhebberij genoeg was bij het “surfparadijs” enkele honderden meters verder was de fotograaf van “SPORT-IN-BEELD.NL” sportfotografie druk bezig om het mooiste plaatje te maken van de surfers.

Bij Enkhuizen moet ik bij de Dromedaris nog steeds iets omrijden en kom van de andere kant voor de ophaalbrug te staan .

Ik besluit, na Enkhuizen, om onder de dijk te blijven met deze harde wind is het daar veiliger en zo kom ik langs wat grof zwartharig vee , dus even stoppen voor een prentje.

In de Wieringermeer is het plaatselijk erg nat maar ook omdat de grond op dit perceel erg zwaar is en de machines eigenlijk te zwaar zijn, blijft er al snel wat extra water staan.



Thuis gekomen wil mijn rechterschoen niet los komen van de trapper, dus de schoen uit en later met gereedschap de schoen “bevrijden”, ik zag toen hoe smerig alles was de kogelkopjes van de stuurinrichting waren bijna niet meer te zien. Even de slang uitrollen, de fiets op z’n kant en de spuit erover, het was echt schrikbarend zoveel prut er uit de wielbakken kwam maar het is weer 10 kg lichter en toonbaar en dat is ook wat waard en dat alles na precies 90 km

Geen opmerkingen: