13 december 2021

Ik speelde voor "postbode"

 


Voor m’n gevoel ben ik de week goed begonnen, ik heb voor postbode gespeeld door een aantal Kerst/Nieuwjaarskaarten rond te brengen. De route een beetje aanpassen en dan is dat een prettige afleiding om niet zomaar overal klakkeloos heen te karren. Nadeel is wel dat ik dan nergens een koffiepauze inlas omdat ik “werk” heb te doen dus dan niet de tijd “verlummelen” zoals m’n vader altijd zei als iemand niet effectief bezig was. Het had veel van een HEM-rondje maar nu allemaal langs familie, misschien morgen nog een keer een rondje bedenken voor de rest, maar ik moet morgen ook om de derde prik, de “booster” maakt sommige mensen nog “woester”. Ik heb daar geen problemen mee van de vorige heb ik ook nooit iets gemerkt en ik doe mee met de massa.





De rit gaat via Medemblik en Wervershoof richting Bovenkarspel en als variatie ga ik deze keer via het “Weelenpad” dwars door de landen met bij de start een smalle brug en een uitnodiging voor ooievaars om hier ooit te nestelen.

Later via Enkhuizen langs de dijk waar ik een paar “gevaarlijk” uitziende Schotse Hooglanders zag met de stier voorzien van een stevige neusring.

Even verder weer een keer een ontmoeting met Ed en Juul de Boer, deze keer is Ed met de fiets en niet per kajak langs de dijk, hij vertelde weer enthousiast over z’n zelfbouw ligfiets. De zon komt er bijna door maar enige kilometers later reed ik in de regen.




Ook de jeugd heeft zich weer van z’n beste kant laten zien door een spuitbus zwarte verf op de lichtopstand te legen, ze zouden zoiets thuis op de muur moeten uitproberen dan zou het misschien nog netter kunnen want dit is maar slordig.

Door hier en daar af te slaan kom ik ook langs een min of meer vaste route waar ik in de zomer aardbeien haal en nu is er van de kassen weinig herkenbaars meer over, nog even door rijden en ik ben weer in Middenmeer na 92 km

Geen opmerkingen: