16 december 2020

BLIJF IN BEWEGING

 

97 km

Ik was vandaag weer even op pad dat zal niemand verwonderen, hij kan toch niet stilzitten denkt menig één en dat is ook zo, “blijf in beweging”, de woorden van Albert van Dijk die ik nooit zal vergeten.






Weer jaren zekerheid

De brug bij Tiny is klaar, een hele klus die zo eenvoudig is begonnen met het idee het dek vervangen. Ondertussen is het op de twee bovenbalken van de leuning na, een hele nieuwe brug geworden maar wel netjes, Dirk Klok heeft prima werk geleverd. Bij de start vanmorgen was het nog wel wat mistig maar de route zo veel mogelijk over de fietspaden plannen dan moet het goed gaan en dat ging het ook. Aangekomen bij Tiny werd er meteen weer voor koffie en koek gezorgd en vertelde ze dat de mannen net weg waren naar een nieuwe klus. Ik kan straks de “lichtslingers” weer aanbrengen en dan is het met de komende feestdagen weer een aantrekkelijk geheel met de zekerheid dat de brug weer minstens 40 jaar voort kan.

Hij leek me wel erg lang

Langs de ringvaart

Als ik na de lunch weer vertrek ga ik over Kwadijk en moet aan het eind afslaan voor de zoveelste wegomlegging. Geen probleem zo kom ik ook in Edam om dan naar de dijk te fietsen langs het Markermeer richting Schardam. Ik heb het gevoel dat ik de wind half mee heb dus licht trappen en flink opschieten. Ik zie onderweg alle keren enorme koppels zwanen en dan zijn 20 tot 40 geen uitzondering maar hier zie ik er één die moederziel alleen is en niet gezond oogt.
Eenzaam zwaantje


Jan Postma blijft ook in beweging

Eenmaal in de polder lijkt hij wel al lichter te trappen en binnen de kortste keren zit ik op het laatste rechte stuk naar Middenmeer waar ik nog even met Jan Postma oprij die ook zijn dagelijkse rondje maakt want Jan is ook van de zelfde instelling als Ab van Dijk en ikzelf ook “BLIJF IN BEWEGING” ook na die 96 km van vandaag.

Geen opmerkingen: