01 december 2020

Het fietspad op de Afsluitdijk moet open.

 

34 km

Doe hier maar 3 jaar bij

En toen was ik weer thuis, een heel kort ritje vanmorgen slechts 34 km en of die nuttig zijn geweest, ik denk het niet ondanks alle goede bedoelingen van de deelnemers.
Het begin

van de actie

met RTV NH

bij het busstation in Den Oever.

De Afsluitdijk moet open, dat was de leus op het spandoek van Rens Muller die deze ludieke actie op touw had gezet. Rond half 11 zouden de meeste fietsers aanwezig moeten zijn en inderdaad langzaam druppelde het “binnen” beter gezegd buiten. Het was bij het busstation in Den Oever waar de “happening” plaatst zal vinden. RTV NH is aanwezig evenals SBS er worden heel wat interviews afgenomen en de 3 dames op mountainbikes en kleding van Silvis en Vos hadden de meeste aandacht.
Rens Muller doet zijn verhaal

Marc Moussault links fotograaf voor 
het NHD bij het interview door SBS

Uitstappen bij het busstation

Er waren slechts 3 dichte ligfietsen, George uit Wieringerwerf en André uit Julianadorp en ik zei de gek en een twintigtal fietser voorzien van mountainbike of racefiets.
Ook de politie kwam controleren op mondkapjes



George "prutst" met een bord

De dames in het rose hebben alle aandacht

Het bord is klaar op de fiets van André

Of dit zal helpen, om iets te doen aan een snellere openstelling van het fietspad betwijfel ik. Het was leuk en ondertussen wel koud dus nadat we nog even naar de kop van de Afsluitdijk zijn gereden voor wat opnamen, snel naar huis om weer door te warmen.
De "nieuwe" Hoornseweg

De Hoornseweg is gedeeltelijk als fietspad ingericht met een voorrangskruising richting Middenmeer.

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Pé, je was even in beeld bij TV Nrd-Holland! Groeten Kees🐸