10 december 2020

Op en neer met een omweg

 

89 km

Het is weer een prachtige dag, af en toe de zon weinig wind en het is droog wat voor mij het belangrijkste is. Gisteravond hoorde ik van Tiny dat ze vanmorgen zouden beginnen met het vervangen van het brugdek dus meteen een rede om daar even te gaan kijken. Het is wel fris maar met een beetje doortrappen gaat de temperatuur vanzelf omhoog. Eerst maar via de Alkmaarseweg en dan terug maar over de andere kant, dus langs Hoorn. Er staat toch nog een aardig windje wat ik dwars op de zijkant heb wat het minst prettig fietst maar verder loopt het prima.

De eerste plank zit bijna vast

Als ik op het juiste adres aankom zie ik dat ze volop bezig zijn, de eerste plank wordt vast gezet na het nodige boorwerk. Ik laat mijn fiets bij de weg staan en ga naar binnen een bakkie doen bij Tiny.
familie de Jong

Even kletsen en ondertussen een foto laten zien van de familie de Jong uit Zwaag die ik had afgeprint op fotopapier en die ik straks zal afgeven bij Leo en Riet, het gezin nog weer een keer bij elkaar op deze leeftijd is uniek, vooral als je bedenkt dat zoon Piet in Oeganda in Afrika zijn bedrijf heeft en niet elke “week” over is.
Op de Oostdijk even "rissen"

Als ik weer huiswaarts ga krijg ik nog wat kerstkaarten mee om meteen bij de familie in en rond Zwaag af te geven dus even een ommetje. Tiny gaat ook even bij de mannen kijken en er volgt overleg hoe één en ander er uit ziet. In Zwaag maak ik een route om bij de familie langs te gaan en als laatste bij Leo en Riet die blij zijn met de foto van hun gezin.
Zijn eerste jubileum in Middenmeer

Vervolgens door naar Middenmeer om thuis een broodje klaar te maken en nog even een “extra” foto van de “Gekko” Quest die vandaag 10 december één jaar in Middenmeer is en ook nog weer 89 km onder de wielen door heeft laten gaan deze dag.

Geen opmerkingen: