29 december 2020

De laatste ronde van 2020

 

63 km

Het is en blijft een super fiets
ook in deze donkere dagen

Het zit er op dat kan ik nu wel met zekerheid zeggen, dit is voor dit jaar het laatste ritje geweest en nou niet direct het prettigste ritje. Ik heb er heel veel mooiere meegemaakt, niet dat het allemaal ernstig was maar prettiger had best gekund. Gisteren al min of meer besloten om vandaag even naar Gerard en Marjon in Alkmaar te fietsen, net zo’n “afzakkertje”. Redelijk op tijd de fiets naar buiten gereden en alles aan boord dan de deuren afsluiten en in een automatisme even de banden voelen, hé de achterband is niet echt hard. Misschien bijpompen, eerst even kijken of er ergens misschien iets te zien is wat er niet thuis hoort in de buitenband. Maar doordat ik door het gras was gereden was de band nat en kwamen er luchtbelletjes op de band dus wisselen leek met het verstandigst. Even de oude band eruit en een nog helemaal nieuwe erin, oppompen en dan de deuren nogmaals afsluiten en gaan.
Windstil maar zwaar bewolkt

Heel af en toe zag ik op het schermpje een druppeltje verschijnen dus het is niet echt droog maar prima te doen maar de laatste 4 km voor Alkmaar was het echt goed mis het plensde erover en bedierf de heenrit nog even. De fiets weer op z’n bijna vaste plek onder het appartement in de garage en dan naar boven waar Marjon met haar werk voor school bezig was en al snel zaten we met ons drietjes aan de koffie en werden er heel wat situaties bijgepraat. Na het tweede bakkie ben ik weer huiswaarts gegaan via een kleine omweg want het was weer heerlijk droog.
Sebastiaan komt .....

......... en gaat .

Net op het “randje” van de Heerhugowaard zag ik een velomobiel naderen, inderdaad zoals ik op afstand al vermoede, het is Sebastiaan. Stoppen en heel even kletsen Sebastiaan was net bij Kees (van Hattem) geweest.
Bij de molen langs de Berkmeer

Nog weer een paar spatten regen maakten dat ik het tempo wat heb opgevoerd om thuis te komen via de Berkmeerdijk langs de molen waar de Kippen en hanen al op stok waren en zo kwam ik thuis na 63 km, de laatsten dit jaar als ik de weerkaart bekijk.  
Regenachtig de komende dagen

 Voor iedereen een goed uiteinde en en goed begin van 2021 en heel veel veilige kilometers 

maar vooral gezondheid en geluk.

3 opmerkingen:

De Bobslee zei

Dank je Pé! Hetzelfde wensen we jullie toe!

Piet Kunis zei

Dank je Pé, fijne jaar wisseling en wellicht komen we elkaar volgend jaar weer eens tegen

Wilco Pompert zei

Besfe wensen Pé, een heel goed 2021!