17 december 2020

HEM-rondje nummer ?

 


Na een heerlijk ritje weer thuis, douchen, eten, bakkie doen en een stukje schrijven voor mijn blog. En daarna een band plakken die onderweg lek is geraakt. Bij vertrek is het droog en volgens de buienradar kan er misschien nog een heel klein ietsje motregen vallen. Inderdaad er is wat gevallen maar niet noemenswaardig dus gewoon een lekker rondje wegtrappen. Vanmorgen dacht ik eerst even naar Obdam en dan door naar Kees van Hattem in de Heerhugowaard maar dan komt het “doembeeld” weer, we mogen niets meer wat normaal was en je moet het niet opzoeken, dus een koerswijziging en toen is het ‘t HEM-rondje geworden.






Het lijkt overal wel uitgestorven nergens zie je een mens op straat, nou is het weer ook niet helemaal aantrekkelijk om buiten te zijn maar ja we gaan gewoon door. Als ik op de dijk kom na Hoorn lijkt het een moment toch nog twijfelachtig te worden maar het bleef droog en met een gunstige wind vliegt het erover.



Bij Andijk zie ik nog een paar vissers de netten legen waar flink aan getrokken moet worden.

En na niet al te lange tijd kom ik weer in het land van “De Ambtenaar” want die naam past steeds beter de polder die wordt verkwanseld met Theo en Theo aan het roer als wethouders, windmolens met Microsoft en Google ontnemen de waarde van wat het was. Maar goed nog een kleine 10 km en ik ben thuis waar de dagteller 89 km op z’n “cijferlijst” heeft bijgeteld.

Geen opmerkingen: