31 maart 2021

Niet naar de "Velomobielhemel"

 

87 km

Vandaag wat dichter bij huis gebleven, ja wat is dicht bij huis, voor de één is 20 km al heel wat en voor de ander is 100 km gewoon. Voor mij is dichtbij huis even op en neer naar Tiny in de Zuidoostbeemster een beetje ruim over de 80 km zoals ik dan ga met wat omwegen.



Net na Abbekerk zag ik een plantmachine staan, wat een apparaat, in mijn tijd was het plantjes aangeven en één voor één achter het schopje in de grond, gelukkig is het nu anders.



Langs de Volgerweg was weer van alles, halsbandparkieten in de boom maar ook een nijlgans op grote hoogte geland op de knoesten en ook nog een fazant die het op een lopen zette. Bij Tiny was het weer als vanouds gezellig met alles wat daar bij hoort. Eenmaal weer op de thuisreis bedacht ik dat als, ik thuis kom dan moet ik eerst aan de fiets knutselen. Maandag en dinsdag op mijn retourtje Oudemirdum zat ik af en toe te “klieren” met de schakelaar net wel op een ander tandwiel en dan weer net niet, ik kon het maar niet goed krijgen. Verder eigenlijk niet meer aan gedacht totdat ik vanmorgen weer op pad ging, er is iets wat ik niet kan vinden. Ik begon al te denken aan afgebroken tanden of een kapotte ketting, heel vreemd en misschien wordt het wel een ritje naar Dronten om het in de “Velomobielhemel” na te laten kijken.


Dus thuis gekomen vanmiddag meteen aan de slag, de drie boutjes losdraaien en daar zag ik de vermoedelijke oorzaak van het vreemde schakelen, het gesealde artikel met het wetsartikel dat je met de Quest in bepaalde gevallen op de weg mag rijden, dat artikel heb ik al diverse keren aan de politie laten lezen en in de meeste gevallen gaven de mannen dan meteen toe dat ze dat wetsartikel niet kenden. Laat dat stuk nou tussen de kap/spatbord van het achterwiel door zijn gegleden en af en toe de kettingloop  bij de derailleur zat te “pesten”. Daarna nog even een proefstukje rijden en tot mijn genoegen is hij weer zoals het hoort dus vanmiddag de laatste 87 km met “storing” gereden, hij is weer geruisloos.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Mooie brievenbus!