10 augustus 2021

De regen is waarschijnlijk op in N.H.

 


Wat gaan de dagen toch snel voorbij, zo is het een nieuwe maand en zo zitten we alweer op een derde van deze maand en is het zo weer die gedenkwaardige dag in augustus. We wachten maar af hoe het gevierd kan en/of mag worden. Vandaag kon ik in ieder geval nog weer een lekker stukje los, een glutenvrij brood wat gisteravond is gebakken naar Tiny brengen en dan langs de aardbeienteler dan komt alles weer goed. De laatste bui van vanmorgen nog even afwachten en dan op naar “Lekermeer” een piepklein gehucht tussen Wognum en Bobeldijk waar nog steeds verse aardbeien aan de weg staan. Thuis had ik al een plaatsje in de fiets gereserveerd voor aardbeien aan de ene kant en het brood aan de andere kant en zo kon ik alles veilig en heel afleveren in de “Zuidoost”. Bij Tiny koffie met koek en gezellig wat bijkletsen over de familie die weer thuis was van vakantie. Na de koffie ben ik weer opgestapt en met een omweg weer op huis aan in Middenmeer.








Op de heenweg had ik al een aantal foto’s gemaakt vooral het bord bij “Leekerweide” maakt wel indruk en op de Oostdijk van de Beemster lijken de buien nog even spelbreker te gaan spelen maar het viel allemaal mee, het bleef droog.



Als ik later langs de Zuiddijk van de Beemster het vee bekijk wat ligt te herkauwen, dan denk ik elke keer, waar is het zo hoog geprezen Hollandse zwartbonte vee, dit witte “spul” lijkt er toch niet op. Pas veel later onwaar ik wel bont vee, allemaal liggend en in alle rust herkauwend voor een goede melkproductie. Langs de molens op de Zuidschermerdijk op naar Obdam om bij Tom en Gerda nog even mijn neus om de hoek te steken.




Iets verder zie ik twee hazen enorme sprongen maken en tegen elkaar botsen, er blijft er één zichtbaar die zich achter de oren krabt en zich misschien afvraagt waar z’n maatje is gebleven en dat alles op een ritje van105 km zonder buien, heerlijk.

Geen opmerkingen: