11 augustus 2021

Oostzaan op en neer.

 

110 km

Het weer doet heel veel met een mens, zon en geen regen of extreme wind wat wil je nog meer, ik heb vandaag weer genoten en dan denk ik vaak wat is het leven toch mooi. Ik ga eerst in zuidelijke richting , langs de aardbeienverkoop en dan door, ze zullen daar misschien wel denken “is ie er nu alweer met die gele fiets” ze zullen ze in Oostzaan zeker wel lusten.. De bedoeling was om vandaag even op en neer te gaan naar Oostzaan, de familie is weer terug van een buitengewone vakantie ver van Nederland n.l. Costa Rica.


Het was inderdaad een ervaring als ik de foto’s en nu de ervaringen hoor van Eric en Patricia ook de mannen hebben genoten van dit bijzonder uitstapje. Het fiets er vlot naar toe, de vaste route via Zuidoostbeemster en Purmerend, Purmerland en dan Oostzaan. Er is weinig verkeer langs de weg, de vakantieperiode is goed merkbaar. In Oostzaan is er meteen koffie en doen Patricia en Eric verslag van hun ervaringen, geweldig wat ze ondernemen met hun gezin. Na de koffie ga ik weer de andere kant op en ga bij Tiny aan in Zuidoostbeemster, die vond het leuk dat ik even naar de kinderen was geweest in Oostzaan. De lunch ging er goed in en vanmiddag gaat Tiny fietsen met schoonzus Truus dus die zijn samen onder de pannen met dit prachtige weer.






Ik was terug via “ ’t Twiske” gegaan waar de “bermen” werden gemaaid waardoor de bochten veiliger zijn te overzien, een goede zaak.


Het lijkt toch wel of de lucht wat werkt en je zou haast zeggen er zou best nog een onweersbui kunnen komen met wat regen. Ik was ondertussen thuis en heb alleen maar mooi weer gehad op deze prachtige 110 km door N.H.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Even reageren, die opmerking over het verkeer in de vakantieperiode, geniet ervan zou ik zeggen!
Hier is het ook vakantieperiode, en net tegengesteld dan bij jouw, veel te druk op de smalle wegen, vanmiddag naar huis gefietst en na eerst een kwartier stil te hebben gestaan nog verschillende keren daarna ook moeten afremmen en inhouden omdat ik weer een sliert stilstaande of langzaam kruipende voertuigen achterop reed.......
Het is niet anders, maar ik ben altijd blij als het half augustus is, dan zijn de 8 Noorse vakantieweken voorbij............en wordt het een stuk rustiger op mijn route!

Groeten, Adri.