31 augustus 2021

Winderig toertje

 

84 km

Er stond nog een behoorlijk windje toen ik vanmorgen van start ging om de 9e verjaardag van deze maand mee te gaan vieren. Op naar Zwaag waar de jongste van de mannelijke lijn er weer een jaartje bij kreeg geschreven. Gezien de huidige regels en omstandigheden hoop je dat het allemaal wat verdeeld over de dag en de avond komt, bij Frans en Carin is die hoop ijdel, vanmiddag en vanavond zal het drukker worden. Na dit bezoek ga ik iets over twaalven weer verder om het HEM-rondje er nog aan vast te plakken. Eerst door Hoorn naar de dijk langs het Markermeer, de wind valt mee, mogelijk omdat ik het eerste stukje voor de wind heb.


Op het water zie ik weinig kleine bootjes wel een aantal grotere schuiten die heel wat zeil voeren.


Kort voor Enkhuizen zie ik een soort proefveldje met kleurige bloemetjes en op het water zie ik weer een “stevige” zeilboot met veel zeil aan de mast.

In de hoek bij Wervershoof/Andijk is één surfer te zien die de ruimte heeft en volop wind.

Het gaat allemaal gesmeerd en bij Medemblik is het terras bij meelmolen “De Herder” nog helemaal leeg de temperatuur nodigt ook niet uit.

Thuis staat er voor vandaag 84 km op de dagteller en kan ik straks thuis nog even wat struiken snoeien en dat is gelukt en opgeknapt.

Geen opmerkingen: