18 augustus 2021

Over de "Noordkop"

 




De rit van vandaag ging anders dan ik me had voorgenomen, ik was van plan even naar mijn zoon en schoondochter in Alkmaar te gaan maar nadat er geen reactie kwam op een app besloot ik de koers te wijzigen en net toen ik zover was kwam er bericht dat ze te laat mijn bericht zagen maar ze gingen ergens anders heen, geen probleem maar zo kwam ik in een andere hoek van N.H. Weer en keer over de “noordkop” langs het Marsdiep.






De heide bloeit al mooi in de duinen en daarnaast is het opletten met zoveel vakantiegangers op de fietspaden ze zien veel meer als een ander en vergeten daarbij het overige verkeer. 



Door Schoorl een beetje kris kras en toen via de Schoorlsezeeweg naar de strandjutter bij het begin van de vroegere Honds Bossche zeewering, ik vind het altijd nog jammer dat de situatie op deze manier is aangepast, ik mis het fietsen langs het soms woeste water zoals het vroeger was. In het begin stond ik er alleen maar er kwam leven genoeg in de brouwerij. Eén van de bezoekers van dit punt was naar later bleek een meneer uit Schagen met de racefiets. Er volgde al snel een gesprek over de Quest en toen ik weer zo ver was om mijn weg te vervolgen merkte hij iets op wat onder de kap van de derailleur hing. Het was een stukje van een tie-wrap wat door het afvoergaatje naar buiten hing, het was niet zo te verwijderen dus moest de kap er even af. In mijn tas zit normaal de juiste inbussleutel maar nu net niet. Gelukkig had de man met de racefiets wel het juiste materiaal bij zich wat hij spontaan aanbood om het probleempje op te lossen, misschien had het nooit een probleem geworden maar je weet maar nooit nu was ik weer veilig voor het vervolg van de rit richting Den Helder. 




Als ik langs het Marsdiep fiets zie ik dat de boot vanaf Texel net aanlegt dus ik kan nog mooi voor de autostroom oversteken om zo snel mogelijk richting Middenmeer te gaan waar ik na precies 105 km weer binnen ben gelopen.

Geen opmerkingen: