19 augustus 2021

Een wat ruimer rondje.

 


Ik ben weer thuis, het ritje van vandaag zit er weer op. Ik dacht even op en neer te gaan naar de “Zuidoost” maar net toen ik alles aan “boord” had ging mijn mobiel en kwam er een berichtje van m’n zoon. “Mocht je vandaag Alkmaar in je route opnemen ben je hartelijk welkom op ons adres. Voorlopig geen regen” klaar de richting staat vast, op naar de Kaasstad. Daar aangekomen wordt vrij snel de garage onder het pand geopend en kan ik de Quest binnen veilig stallen en vervolgens koffie met koek en gezellig bijkletsen.



Als ik weer verder ga weet ik nog niet waar ik terecht zal komen, niet naar de Zuidoost want dan kom ik daar onder de middag aan en vanmiddag gaat Tiny bridgen dus een andere richting en zo kwam het HEM-rondje weer in beeld.



Ik neem de weg van Alkmaar richting Hoorn en zie weer van alles onderweg, op een bepaald moment neem ik de weg naar de dijk van de polder maar helaas één afslag te vroeg ik kom voor de wildrooster in een door schapen omgetoverde mestvaalt en daar voel ik niets voor en ben omgekeerd, geen schapenstront aan m’n fiets dit is net effe te.





Later door Hoorn naar de dijk richting Enkhuizen waar vandaag heel veel bootjes ronddobberen. Ik heb het idee dat het ondanks de ruimte soms maar net aan goed gaat als ik de foto later nog eens bekijk, volgens mij rakelings langs elkaar.



Door Enkhuizen gaat ook prima tot ik moet stoppen voor een ophaalbrug waar net weer een zeilboot door moet die het ruimere sop opzoekt.

De dijk richting Medemblik is onderhanden genomen en is nu weer een kale geschoren “dijklichaam” waar het gras enz. weer opnieuw kan uitbotten.

Kort voor Medemblik zie ik nog een zeilboot die m’n klompen nog niet mee zou krijgen veel te gevaarlijk zo schuin, straks gaat ie om. Na Medemblik is het nog zo’n 10 km naar huis waar het totaal voor vandaag op 119 km is blijven staan.

Geen opmerkingen: