23 augustus 2021

Remmen onderhoud aan de Quest


 

Eerst even een bijzonder toeval vermelden, afgelopen zaterdag kreeg is

k een foto toegestuurd uit Oudemirdum, dochter Bianca werd 's morgens onverwacht geconfronteerd met een paar enthousiastelingen, Jos in de Quest en Eva in de "Snoek" gingen samen de 11 stedentocht fietsen en maakten daar een sanitaire stop.


We beginnen de week weer goed, zon en nog eens zon met een gedoceerd vlaagje wind, ja want dat is er wel. Als eerste tref ik wat voorbereidingen voor eind van de week, wat stoelen schoonmaken want je weet nooit hoe het loopt met de visite. De wasmachine zijn werk laten doen en dan is er koffie, maar dan moet ik het wel zelf zetten wat overigens geen probleem is. Als ik de zaak overzie dan denk ik dat een klein ritje wel verdiend is, dus omkleden en even proeven hoe het gaat.





Laat ik eerst maar eens langs Jan Geel gaan die heb ik al een hele tijd niet gezien of gesproken, dus op naar Oostwoud met een kleine omweg. Jan is thuis en is druk bezig een deel van zijn museumstukken buiten te etaleren zodat de bezoekers een kleine indruk krijgen van wat er nog meer is te zien in het museum. Hoe gaat het was mijn eerste vraag, “Nou ’t is maar net aan” zei Jan en toen vertelde hij dat hij al een paar maanden niet had gefietst door de tweede vaccinatie vanwege de corona. Na de eerste prik ging het in het begin goed maar na een korte periode ging het alsnog helemaal fout en toen hij goed en wel weer op krachten was sneuvelde hij compleet na de tweede prik. De laatste week begon hij weer wat op te knappen maar het duurt wel lang voor hij weer de oude is. Anny had ondertussen koffie gezet en binnen hebben we nog even gezellig zitten kletsen tot ik weer ben opgestapt om thuis iets aan de Quest te sleutelen.



Het remlicht bleef geregeld hangen en ook de rem leek af en toe wel vast te blijven zitten, hoogste tijd voor een inwendige operatie. Dit wordt de eerste keer dat ik bij deze Quest de wielen enz. ga demonteren om de zaak schoon te kunnen maken en eventueel  iets aan te passen en dat na 23.135 km, (er stond bij aankoop 17.139 km op de teller).







Het was nodig, de remtrommels zaten vol slijpsel en als ik in behoorlijke regen had gereden remde hij alle keren piepend en echt fel remmen leek wel over. Nu net even “proef” gereden en het is weer super goed en de het remlicht is meteen weer uit als ik de remhendel los laat. En hier vooraf had ik slechts 40 km gereden maar ben blij dat ik me nu weer veiliger voel in de super ideale gekko Quest .

Geen opmerkingen: