17 augustus 2021

Het bleef droog op het HEM-rondje


 Weer zo’n dag met twijfels, de berichten zijn ronduit slecht, harde wind en regenbuien. Ja wat moet je dan, ik besluit om te gaan en dan zie ik wel. Het HEM-rondje is net zo’n verzetje en onderweg kan ik altijd nog eerder afslaan mocht dat nodig zijn. Ik was bijna geneigd om geen richting aanwijzer meer te gebruiken, ik ga hier nu zo vaak langs, ze weten nu wel welke kant ik op zal gaan. Hierbij denkend aan de uitspraak van een beroepschauffeur die naar de Centrale markt in Amsterdam reed met de vrachtauto, zijn collega/medefirmant reed achter hem en zag dat er nergens richting werd aangegeven. Toen ze ter plaatse waren en hij zijn collega hierop aansprak vertelde deze doodgemoedereerd “Ik kom hier nu al zo vaak dus ze weten nu echt wel welke kant ik opga” Ik zal dit voorbeeld maar nooit volgen, normaal doen is net zo veilig.



Na Hoorn langs de dijk richting Schellinkhout, het surfgebied waar druk gebruik van wordt gemaakt. Met deze wind gaat het ze echt voor de wind en is het volop genieten.




Van alle zeilboten en bootjes zag ik er maar één met volle zeilen en de rest had maximaal één klein zeiltje en gingen dan al snel genoeg.


Bij Andijk zou het prachtig zijn als de lichtopstand “De Ven” weer eens netjes in de witte verf zou worden gezet, hij is nu smerig en ziet er niet uit. Bij toeval bleef ik op de weg en niet boven op de dijk rijden met het idee dat er wel vakantiegangers op de dijk zouden fietsen.


Dat viel wel mee maar ze waren wel op diverse plaatsen het gras aan het “klepelen” en opzuigen, zowel onder als boven langs het fietspad.

Net voor Medemblik zag ik de boot net binnenlopen die onderdeel uitmaakt van het toeristische rondje Hoorn-Enkhuizen -Medemblik met achtereen volgens Vanaf Hoorn met de normale trein naar Enkhuizen dan met de boot over het IJsselmeer naar Medemblik en vanaf daar met de stoomtrein weer naar Hoorn.

Bij kasteel Radboud passeer ik een zo te zien oude T-Ford in opvallende kleuren. En zo kwam ik weer thuis na 89 km genieten zonder één spat regen aar wel een stevige wind

Geen opmerkingen: